Pet friendly nábytek

Jak vybrat správné materiály pro domácnost s mazlíčky?

Pet Friendly, Water Repellent a Good for babies nábytek: 

Pokud vlastníte psa, kočku nebo jiné domácí mazlíčky, pravděpodobně jste už přemýšleli, jaký nábytek zvolit, aby vydržel nápor každodenního života s nimi. Kombinace estetiky, pohodlí a odolnosti je pro majitele mazlíčků klíčová. Naštěstí existuje pet friendly nábytek, který splňuje všechny tyto požadavky a zároveň obsahuje materiály s pokročilými vlastnostmi, jako jsou odolnost vůči tekutinám nebo bezpečnost pro děti. Klíčovými prvky jsou zde látky označené jako PET (Pet Friendly), WR (Water Repellent) a GFB (Good for Babies). Pojďme si tyto vlastnosti podrobněji představit a podívat se, jak lze tyto materiály efektivně udržovat.

Co znamenají označení PET, WR a GFB?

Pet friendly nábytek
PET (Pet Friendly)
Waterproof nábytek
WR (Water Repellent)
Good for babies nábytek
GFB (Good for Babies)

Jak se udržují látky PET friendly?

Látky s označením PET friendly mají vysokou odolnost vůči opotřebení a jsou navrženy tak, aby byly snadno udržovatelné. Jsou vyrobeny z pevných materiálů, které vydrží i intenzivní používání a zároveň si udrží svůj vzhled po dlouhou dobu.

Zde jsou základní kroky, jak se o ně starat:

Pravidelné vysávání: Chlupy a prach se mohou zachytit v textiliích, proto doporučujeme vysávat nábytek jednou týdně.

Otírání vlhkým hadříkem: Pokud dojde k rozlití tekutiny, látka ji odpuzuje, což znamená, že tekutina zůstane na povrchu. Stačí ji tedy setřít vlhkým hadříkem.

Odstraňování skvrn: Skvrny by se měly odstraňovat co nejrychleji. Většina nečistot jde snadno setřít jemným čisticím prostředkem smíchaným s vodou.

Použití speciálních čisticích prostředků: Pokud se objeví zápach nebo větší skvrny, použijte šetrné prostředky určené pro čalouněné látky, které jsou bezpečné pro domácí mazlíčky.

Zamezení poškrábání: Pravidelně zastřihujte drápky mazlíčků a případně využijte ochranné potahy, aby se zabránilo nechtěnému poškození.

Pet friendly nábytek - pes a kočka na pohovce

Výhody pet friendly nábytku

Investování do pet friendly nábytku se vyplatí hned z několika důvodů:

  1. Odolnost vůči opotřebení: Látky navržené pro domácnosti s mazlíčky jsou vyrobeny tak, aby vydržely poškrábání a intenzivní používání.
  2. Snadná údržba: Díky WR (Water Repellent) úpravě je údržba nábytku mnohem jednodušší, protože rozlité tekutiny zůstávají na povrchu látky.
  3. Bezpečnost pro děti: Materiály s označením GFB (Good for Babies) jsou hypoalergenní a bezpečné pro malé děti.

Pokud hledáte ideální řešení pro svou domácnost s mazlíčky, pet friendly nábytek s těmito speciálními látkami je tou správnou volbou. Díky jejich kvalitě a odolnosti se nemusíte bát, že by váš nábytek rychle ztratil svůj vzhled nebo funkčnost.

Látky Water repellent 

Jak často čistit WR látky?

 WR materiály jsou ideální pro sedací soupravy, křesla a další čalouněný nábytek, který je vystaven riziku rozlití tekutin. I když jsou WR látky velmi odolné a snadno se udržují, doporučuje se dodržovat následující pravidelnou údržbu:

Rozlité červené víno na pohovce

Pravidelné vysávání (jednou týdně): Vysávání odstraňuje prach a nečistoty, které se mohou usazovat na povrchu látky.

Okamžité odstranění tekutin: Při rozlití tekutin je vhodné je okamžitě setřít, i když látka odpuzuje tekutiny. Zabráníte tak vzniku skvrn.

Běžné čištění (jednou za 1–2 měsíce): Látku můžete očistit jemným čisticím prostředkem smíchaným s vodou a měkkým hadříkem.

Hloubkové čištění (dvakrát ročně): Hloubkové čištění zajistí, že látka zůstane čistá a udrží si své vodoodpudivé vlastnosti. Doporučuje se použít profesionální služby nebo speciální čisticí prostředky.

Obnova WR úpravy: Pokud látka začne ztrácet své vodoodpudivé vlastnosti, lze použít spreje pro obnovu této ochranné vrstvy.

Výhody látek WR

Pet friendly nábytek

Odolnost vůči tekutinám

Tekutiny se nevsáknou do látky, ale zůstanou na povrchu, což umožňuje snadné odstranění bez vzniku skvrn
Pet friendly nábytek

Snadná údržba

Díky vodoodpudivé vrstvě není potřeba látky čistit tak často a v případě nehody stačí pouze setřít povrch
Pet friendly nábytek

Hygienické vlastnosti

Vodoodpudivé látky zabraňují vzniku plísní a šíření bakterií, což je výhodné v domácnostech s malými dětmi a mazlíčky
Pet friendly nábytek

Vhodné pro domácnosti s dětmi a mazlíčky

Látky WR jsou ideální pro domácnosti, kde dochází k častým "nehodám", protože jsou odolné vůči rozlitým tekutinám a snadno se čistí
Pet friendly nábytek

Zachování vzhledu

Díky snadné údržbě si látky WR uchovávají svůj vzhled po delší dobu a nevznikají na nich nevzhledné skvrny
Pet friendly nábytek

Dlouhá životnost

Látky WR jsou odolné vůči opotřebení, což zaručuje, že nábytek zůstane déle v dobrém stavu
dítě se psem a kočkami na sedačce s rozlitým mlékem

Výběr konkrétních látek

Při výběru potahových látek se vyplatí sáhnout po těch, které splňují výše zmíněná kritéria. Zde je několik příkladů látek dostupných na trhu:

Solar - Davis Fabrics (PET): Tato látka je navržena tak, aby byla maximálně odolná vůči poškrábání a opotřebení způsobenému zvířaty. Díky svým vlastnostem je ideální pro domácnosti s aktivními mazlíčky.

Monolith - Davis Fabrics (WR): Monolith je látka s vodoodpudivou úpravou, která zajišťuje, že tekutiny zůstanou na povrchu a nevstřebají se do materiálu. To výrazně usnadňuje údržbu a čištění.

Wave - AGMAMITO (PET, GFB): Wave kombinuje odolnost vůči mazlíčkům a bezpečnost pro děti. Je nejen odolná, ale také hypoalergenní, což je ideální pro rodiny s malými dětmi a zvířaty.

Chill Me - AGMAMITO (PET): Tento materiál poskytuje nejen esteticky příjemný vzhled, ale také výjimečnou odolnost vůči mazlíčkům. Je vysoce odolný vůči poškrábání a snadno se čistí.

Ottawa - Lech Fabrics (WR): Další vodoodpudivá látka, která je ideální pro sedací soupravy a křesla. Díky WR úpravě zajišťuje, že váš nábytek zůstane v dobrém stavu i při častém používání.

Investování do nábytku s látkami označenými jako PET friendly a WR je výhodné pro každého, kdo chce udržet svůj domov čistý, stylový a zároveň praktický pro život s domácími mazlíčky. Tyto látky kombinují odolnost, snadnou údržbu a dlouhou životnost, což z nich dělá ideální volbu pro moderní domácnosti. Ať už máte děti, domácí mazlíčky nebo jen chcete nábytek, který vydrží každodenní používání, látky s těmito vlastnostmi vám poskytnou klid a pohodlí na mnoho let.